Prova på soldatlivet!

Prova på soldatlivet!

Du behövs!
Utbilda dig och bli en resurs i samhällets krisberedskap. Frivilliga försvarsorganisationer utbildar för både Försvarsmakten och samhällets krisberedskap.

Vad får du?
Du får kostnadsfri utbildning (och viss ersättning under utbildningstiden) samt praktisk erfarenhet. Dina kunskaper kan du även ha nytta av i ditt yrkesliv och du kan även använda dem som meriter när du söker jobb. En bieffekt brukar också vara nya vänner och det kan man aldrig ha för många av.

Vem är du?
Har du ett stort samhällsengagemang, värnar om medmänniskor och djur och vill göra skillnad är detta något för dig. Genom ditt engagemang i någon av de frivilliga försvarsorganisationerna kan du göra en stor insats.

Nästa steg
När du bestämt dig för en uppdragsinriktning och vilken utbildning du vill gå så tar du kontakt med någon av de frivilliga försvarsorganisationer som hanterar dessa verksamheter eller utbildningar. Du får då mer information om vilka steg du behöver ta för att gå vidare.

Ungdom
Flera frivilliga försvarsorganisationer bedriver en omfattande verksamhet som riktar sig till dig som är mellan 15-20 år. Är du intresserad av verksamhet som är kopplad till det militära så finns det mycket att välja emellan. En del verksamhet pågår över hela landet och året om men det finns även kurser som hålls på skolloven. Du kan få en spännande och intressant fritid med inriktning på till exempel flygvapnet, marinen, armén eller fordon. Det finns även verksamhet som är särskilt riktad mot tjejer. Organisationernas verksamhet har olika inriktning och du kan gå in på respektive organisations hemsida för att få veta mer i detalj.

Ledarskap
Inom alla försvarsorganisationer finns kurser för dig som är intresserad av ledarskap, även med allmän inriktning som befattningsutbildningar.

Mer information om olika utbildningar hittar du här:
http://www.frivilligutbildning.se

Försvarsutbildning

FOTO: Mattias Nurmela, Combat Camera, Försvarsmakten

 

By |2016-10-29T09:28:14+02:00August 25th, 2016|Engagera dig!|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment