Träffa de frivillig försvarsorganisationerna och Hemvärnet 2018

/, Rekrytering/Träffa de frivillig försvarsorganisationerna och Hemvärnet 2018

Träffa de frivillig försvarsorganisationerna och Hemvärnet 2018

Nu i helgen deltar Hemvärnet på Explore Outdoors-mässan (tidigare Vildmarksmässan). Vi informerar både om försvarsmakten och de frivilliga försvarsorganisationernas verksamhet. Många av de yrkesinformatörer som är på plats är nämligen aktiva i någon av de 18 frivilliga försvarsorganisationer som finns i Sverige. Just på Explore Outdoors finns bland annat representanter från FRO, SBK och Försvarsutbildarnas ungdomsverksamhet. I mässhallen bredvid, på Allt för sjön-mässan, finns även Marinen och Sjövärnskåren på plats. Så är du nyfiken på vad Hemvärnet, Försvarsmakten och de frivilliga försvarsorganisationerna gör, och var du kan passa in, tveka inte att komma och besöka oss.

Men, tänker du, jag kan ju inte åka till Stockholmsmässan nu i helgen. Inga problem, vi finns på aktiviteter runt om i Sverige under hela året. Nedan finner du ett axplock av de ställen i Stockholmsområdet där du kan träffa oss och få höra lite mer om verksamheten och möjligheterna.

Söndag 20/5 Gärdesloppet – Prins Bertil Memorial
Här finner du representanter från Bilkåren, FMCK och FRO som kommer vara på plats både som funktionärer under dagen samt för att berätta om vad respektive verksamhet gör både i civila och militära sammanhang.

Lördag 26/5 Huddingedagarna
Huddingedagarna går årligen av stapeln i Sjödalsparken. På plats finner du 253:e hemvärnskompaniet som med stöd från Livgardet kommer att visa upp sin verksamhet. Hemvärnet syftar till att vara ett starkt stöd för samhället i alla delar av konfliktskalan, såväl fred som kris och krig. Kom och lär dig hur du kan vara med och göra skillnad.

Lördag 26/5 Kungsfesten
Samma dag som Huddingedagarna sker även Kungsfesten, Kungsängens årliga event som på grund av ombyggnationer i centrum i år sker på Kungsängens IP. Där kommer såväl Hemvärnet som Livgardet att finnas på plats för att visa upp sin verksamhet. Om du är nyfiken på yrkesförsvaret är detta därför ett utmärkt tillfälle att få prata med personal som redan är anställda i Försvarsmakten.

28/5-3/6 Krisberedskapsveckan
MSB införde förra året Krisberedskapsveckan, en hel vecka dedikerad till att bereda samhället för kriser. I år kommer fokus vara på hur du som samhällsmedborgare kan förbereda dig för att klara dig utan fungerande samhällsfunktioner i 72 timmar. Under veckan kommer flera aktiviteter att genomföras av flera av de frivilliga försvarsorganisationerna.

Onsdag 6/6 Nationaldagen
Vad vore en nationaldag utan närvaro av personal som jobbar för att stärka och försvara nationen? Såväl i Hågelparken som Golfängarna och Rålambshovsparken kommer du kunna träffa representanter från Hemvärnet och de Frivilliga Försvarsorganisationerna. Flera olika verksamheter kommer att vara representerade så du kommer med stor sannolikhet att hitta det som intresserar just dig.

Under hösten kommer vi också att finnas på flera event, bland annat ComicCon-mässan och Fitnessfestivalen. Hemvärnet är även aktiv under Sabaton Open Air i Falun den 18/8. Så om du vill veta mer om vad vi gör och hur vi stöttar samhället i olika sammanhang, tveka inte att komma och prata med oss.

Väl mött!

/Mattias Strandberg

Chef Livgardesgruppens Rekryteringsråds Lednings- och Planeringsgrupp

By |2018-03-11T10:01:42+02:00mars 11th, 2018|Events, Rekrytering|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment