Försvarsdagen på Gärdet

//Försvarsdagen på Gärdet

Försvarsdagen på Gärdet

I samband med försvarsmaktsövningen Aurora 17 bjöds allmänheten in till en dag på Gärdet i Stockholm fylld av olika aktiviteter och förevisningar. Att det blev en lyckad dag bekräftas dels av besökarantalet som uppgick till 80 000 personer. Syftet med Försvarsdagen var bland annat att besökarna skulle lära sig mer om Sveriges försvar och få ökat intresse för Försvarsmakten som arbetsgivare.

Valda delar ur våra hemvärnsförband fanns på plats, från Livgardesgruppens hemvärnsbataljoner 一 en grupp hemvärnssoldater förstärkta med PB8, ledningsfordon PB8, samt våra vapensystem för förevisning. 17.hemvärnsbataljonen, Dalabataljonen, genomförde rörlig förevisning av de nyligen uppsatta GRK-plutonerna. Södertörnsgruppen förevisade stridsbåt 90, G-båt samt en CBRN-grupp.

– Otroligt bra dag! Nyttigt för oss att se vad Försvarsmakten jobbar med och står för, och se alla olika grenar inom Försvarsmakten, sagt av en besökare under dagen.

I år har vi även fortsatt samarbetet med Södertörnsgruppen i rekryteringsfrågor och aktiviteter. Då de geografiska upptagningsområdena för Livgardesgruppen och Södertörnsgruppen skär in i varandra bitvis har det blivit mer naturligt för oss att fördjupa samarbetet vad gäller rekryteringsevenemang. T.ex. har vi genomfört rekrytering i Vaxholm under Skärgårdsbåtens dag den 7 juni vilket gjordes i samråd med Södertörnsgruppen. I år samarbetar vi igen på Fitnessfestivalen, Stockholmsmässan, det gör vi för att visa upp enade hemvärnsförband i Stockholm. Dock kvarstår den reella skillnaden att kustkommunerna i Stockholm tillhör Södertörnsgruppen. Samarbetet görs i syfte att skapa synergieffekter när vi verkar och syns i Stockholmsområdet. Erfarenhetsutbyte är en viktig del i samarbetet just för att kunna hitta vår(a) målgrupp(er).

Hälsningar

Joakim Wickström
Rekryteringskoordinator
Livgardesgruppen

 

By |2017-12-19T14:48:26+01:00december 19th, 2017|Events|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment