Du missar väl inte årets krisberedskapsvecka?!

//Du missar väl inte årets krisberedskapsvecka?!

Du missar väl inte årets krisberedskapsvecka?!

Krisberedskapsveckan äger rum den 28 Maj till 3 juni, vecka 22. Hela landet engagerar sig i olika aktiviteter, allt från kommuner till frivilligorganisationerna. Nedan finner du länk där du kan hjälpa till att sprida era aktiviteter i er organisation och även se hur det ser ut på andra delar av landet och andra organisationer. Självklar kan du även lägga in aktiviteter i FOS kalendarium också.

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=16XCw0s_cybbRiBHw3Us7ZKNLo5FuFFqQ&ll=59.445992705229116%2C17.28321657006836&z=9

http://www.frivilligutbildning.se/civil-krisberedskap/krisberedskapsveckan/karta-over-aktiviteter

http://fosstockholmslan.se/events/

Pressvisning av ”om krisen eller kriget kommer”
Den 21 maj klockan 09.00 presenterar MSB broschyren Om krisen eller kriget kommer för svensk och internationell media. Medverkar gör MSB:s generaldirektör Dan Eliasson tillsammans med experter från MSB. Efter pressvisningen publicerar vi en nyhet samt den svenska och engelska versionen av broschyren i PDF-format på msb.se.

Under nästa vecka annonserar MSB i riks-, regional- och lokaltidningar samt på Facebook och Instagram inför utskicket av broschyren. Annonserna visar framsidan av broschyren och uppmanar människor att läsa och spara den. Syftet med annonseringen är att uppmärksamma privatpersoner på att de kommer att få viktig information i brevlådan veckan därpå. Följande material kommer att finnas tillgängligt från måndag den 21 maj efter pressvisningen:

– Digitala annonser för t ex webb och sociala medier

– Bilder på broschyrens framsida

– Informationsfilm om broschyren

– Informationsfilm för barn om broschyren

Kontaktcentrum öppnar
MSB öppnar ett kontaktcentrum som svarar på frågor från allmänheten via chatt, mejl, sociala medier och telefon. Kontaktcentrum är öppet 21 maj-29 juni och är bemannat på vardagar. Främsta målgruppen för tjänsten är privatpersoner men även handläggare vid länsstyrelser, kommuner och andra aktörer är välkomna med sina frågor. Kontaktuppgifter och öppettider kommer att finnas på dinsäkerhet.se från den 18 maj.

Kolla länkar till dinsäkerhet.se
Webbplatsen dinsäkerhet.se erbjuder nu fördjupande innehåll inom de områden som broschyren Om krisen eller kriget kommer tar upp. Detta finns under ingången Kris och krig. Senast från 25 maj finns också broschyren på dinsäkerhet.se, på 15 olika språk och som inläst version. Har du redan länkat till dinsäkerhet.se behöver du nu gå igenom länkarna så att de inte är brutna.

By |2018-05-20T19:48:11+02:00maj 20th, 2018|Events|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment